Inici Reiki (Usui)
Reiki

Què és el reiki?

És una forma molt antiga de curació, redescoberta fa uns cent anys per un monjo japonès anomenat Mikao Usui. Connectes de forma natural amb l'Abundància d'Energia que hi ha a l'Univers Infinit.

La paraula Reiki significa: Energia que hi ha a tot arreu, en el Cosmos i en tots els éssers vius. Si separem la paraula Reiki:

Rei: Vol dir Energia Universal.

Qi: Vol dir Energia que està en moviment en tots els éssers vius i que gràcies a ella es produeix el moviment.

El Qi, no només es mou dins nostre, també el desplacem a l'exterior en forma de pensaments cap a situacions, persones, etc. Una altra forma de mobilitzar l'Energia és acostant-nos a altres persones o éssers vius. Quan sentim afecte cap a algú, desplacem Energia cap al camp energètic que envolta a la persona fent-la sentir bé. Al cuidar una planta amb Amor l'estem alimentant amb la nostra Energia Amorosa perquè estigui esplèndida i preciosa. Pot semblar que ens quedem sense vitalitat si estimem a moltes persones, animals, plantes o a la Natura en si, això no és així, l'Amor hi és en quantitat il•limitada, com més en manifestes més en reps.

Reiki actua d'aquesta manera, movent Qi que és fora de nosaltres, a tot arreu, i ajudant-lo a entrar amb més facilitat a través dels nostres centres energètics.

Reiki és molt senzill de fer, només has de posar les teves mans a la persona que el vol rebre, transmetent l'abundància de tot el que existeix en el Cosmos que per algun motiu no pot rebre. El practicant de Reiki només és un missatger que transmet només el que es necessita a demanda del receptor.

Quan naixem som purs i innocents i el Reiki està en nosaltres de forma natural, en créixer anem perdent aquesta capacitat per preocupacions, problemes, pors, excés de responsabilitat, oblidant els nostres recursos innats.

Reiki t'ajuda a sincronitzar amb els teus dons de vida, que són els que ja portes en néixer i s'obliden al créixer.

Origens del Reiki

El Dr Mikao Usui va redescobrir aquest mil.lenari art de guarir dient-li Reiki a finals de segle XIX. Va ser sacerdot cristià a Kyoto (Japó) on impartia classes a la universitat. Un dels seus estudiants va començar a preguntar-li si prenia literalment les paraules de la Bíblia, contestant que sí. Va seguir preguntant, aquesta vegada va voler saber si Jesús curava els malalts i si el que deia la Bíblia era real. Aquesta pregunta va ser la que va crear canvis en la vida d'Usui ja que a partir d'aquell moment es dedicaria a buscar en escriptures antigues de diferents països el mètode de curació de Jesús. Això el va portar a deixar la seva feina i viatjar a EUA per estudiar llengües mortes, preparar-se i començar la seva recerca que li va portar gairebé una dècada.

Un cop va trobar el que buscava, va seguir els passos que el van portar a meditar durant vint-i-un dies en una muntanya de Kyoto, i és allà on va rebre els símbols de Reiki.

Usui va arribar a tractar molts malalts, curant-los, però es va adonar que necessitaven alguna cosa més que la curació i era ensenyar-los a curar-se ells mateixos. A partir d'aquest moment es dedica a ensenyar i fer iniciacions a les persones que ho necessitaven, començant pels principis elementals del Reiki.

Avui per avui no estaré preocupat.
Només per avui no hi hagi ira.
Honra els teus pares, mestres i avantpassats.
Et guanyaràs la vida honradament.
Donaràs les Gràcies per totes les coses.
Respectaré la Unitat de tota Vida.

Quan anava ensenyant Reiki pel país, Usui va conèixer un oficial en reserva de l'armada anomenat Chujiro Hayashi, a qui va ensenyar i veient que el seu compromís amb el Reiki era profund, arribat el moment el va fer mestre i el seu successor, creant aquest últim una clínica de Reiki on es feien tractaments i s'ensenyava aquesta tècnica.

El següent mestre Reiki que va succeir al Dr Chujiro Hayashi va ser una jove de Hawaii anomenada Hawayo Takata, que en el seu viatge al Japó van haver de preparar-la per una operació d'urgència. Ja a l'hospital sentia una veu que li deia que no calia operar-se, i quan era al quiròfan, la va tornar a sentir. Va decidir no operar-se i és en aquest moment quan pregunta al metge que l'anava a operar si hi havia una altra forma de curar-se, el mateix li confirma que és veritat, no cal que s'operi, hi ha una altra alternativa amb un tractament anomenat Reiki. La germana del metge la porta a la clínica de Reiki. És allà on es cura física, mental i espiritualment. Comença a estudiar aquesta tècnica ancestral tot i les limitacions que li posen per no ser del Japó. Al principi només li permeten fer un 1r. Nivell i li diuen que s'ha de quedar al país practicant a la clínica Reiki, ja que no volen que la tècnica surti del Japó. Amb el temps, sobre els dos anys practicant Reiki a la clínica rep el 2on. Nivell i li permeten tornar al seu país. Allà obre una consulta de Reiki. Anys més tard el seu mestre Chujiro Hayashi va a Hawaii a donar conferències sobre el Reiki i en aquest temps d'estada fa mestra a Takata.

Anys més tard Takata va al Japó de forma sobtada perquè ha rebut la intuïció que el seu mestre està molt malalt. Quan arriba, veu que al final de Chujiro és a prop i ell la fa la seva successora, dient-li que el món ha de conèixer el Reiki, ja que el Japó està a punt d'entrar en guerra i l'exèrcit vol eliminar la clínica de Reiki.

Hawayo Takata s'encarrega d'estendre aquesta tècnica mil.lenària fent mestres, entre ells a la seva néta Philis Furumoto que ha estat la seva successora.

Les iniciacions de Reiki

En el sistema Usui de Sanació Natural les persones que decideixen participar en un curs de Reiki, reben les alineacions energètiques que els ajuden a obrir-se més i rebre aquesta Energia a través de la imposició de mans.

Hi ha diverses etapes per augmentar l'Energia Reiki, que es divideix en tres graus.

En l'època del Dr. Usui, els deixebles viatjaven amb ell i en el transcurs dels anys s'iniciaven en els diferents nivells fins a convertir-se en mestres. En aquesta època que vivim els nivells segueixen sent tres, encara que moltes persones creuen no estar preparades per ensenyar les iniciacions i el tercer nivell s'ha repartit en dues parts.

Amb el III Nivell obtens la mestria encara que no ensenyis les iniciacions.

Amb el quart grau ja tens la mestria, aprens com es fan les iniciacions. Ara pots ensenyar a les persones que decideixin aprendre Reiki, estàs capacitat/da per formar Reikians.

Encara que anys enrere es necessitava temps entre cada grau per assimilar el que s’havia rebut, en aquests moments la vibració del planeta està canviant i ens afavoreix a tots transmutar pautes antigues més ràpid que abans. Cadascú sap en quin moment ha d'augmentar la seva freqüència vibratòria.

Les iniciacions només poden ser transmeses per un mestre Reiki. És aconsellable veure o poder parlar amb el mestre escollit que va a fer la iniciació per percebre si la ressonància natural és la que s'està buscant.

Les iniciacions es viuen diferents en cada persona, això depèn bastant de la freqüència vibratòria que es té en el moment que es rep. Com més consciència es tingui, major serà l'increment d'Energia i més expansió de la consciència. Si s'està començant en l'autodescoberta dependrà de la vibració en què es trobi, perquè l'expansió sigui major o menor.

Reiki és l’ Energia Universal de vida, potència, àmplia i ens sintonitza amb l'essència que som. "Senzillament éssers d'Amor".
 
Copyright © 2019 . Tots els drets són reservats.
www.centreelcami.com - Mapa web

Avís legal  - Política de cookies